Snottet baby under dyne

Snottet baby kan ikke sove – hvad gør jeg?

At se sit lille barn kæmpe for at få en god nattesøvn kan være en af de mest frustrerende oplevelser for en forælder. Når ens barn er snottet og ikke kan trække vejret ordentligt, kan det føles som om, at intet hjælper og at man er magtesløs i situationen. Det er svært at se sit barn lide og ikke kunne hjælpe, og det kan sætte sit præg på både forældrenes og barnets mentale og fysiske velvære. Men tro ikke, at det er håbløst. Der er faktisk nogle ting, man kan gøre for at hjælpe barnet med at sove bedre, selvom det er snottet.

Men hvad kan man så gøre?

Du kan prøve at skylle babyens næse med saltvand eller saltopløsning for at fjerne snottet. Dette kan gøres med en pipette, spray eller plastsprøjte, som kan købes på apoteket. Det kan også hjælpe at holde babyens hoved højt ved at have den i en bæresele eller en skråstol på gulvet. Det kan også hjælpe at skylle næsen før babyen skal sove eller spise. Hvis babyen stadig har svært ved at sove eller trække vejret, skal du kontakte din læge eller lægevagten.

En elektrisk næsesuger kan være en god løsning, hvis din baby er snottet og har svært ved at sove. Det kan hjælpe med at fjerne snottet og gøre det nemmere for barnet at trække vejret. Det er vigtigt at følge brugsanvisningen og kontakte en læge, hvis barnet er under 3 måneder gammel eller har feber.

Du kan også prøve at give barnet en mere skrå stilling, når det sover. Dette kan gøres ved at placere en pude under den ene ende af sengen eller bruge bøger til at rejse den ene ende af sengen. Dette kan hjælpe med at lindre snue og gøre det nemmere for barnet at trække vejret. Husk at overvåge barnet for at sikre, at det ikke falder ud af sengen.

Læs vores artikel: Tilstoppet næse hos spædbørn og børn - Sådan løser du det

Suge snot på baby

At suge snot fra en baby kan være en udfordrende opgave, men med den rette teknik og værktøjer kan det gøres nemmere. En elektrisk næsesuger og saltvandsdråber er to værktøjer, der kan hjælpe med at fjerne snotten fra babyens næse.

Først og fremmest, bør du anvende saltvandsdråber i babyens næse for at opløse snotten. Dette kan gøres ved at placere et par dråber i hver næsebor, og derefter forsigtigt massere næsen for at hjælpe med at opløse snotten. Lad dråberne sidde i et minut eller to, inden du fortsætter.

Når snotten er opløst, kan du bruge en elektrisk næsesuger til at suge det ud. Det er vigtigt at sørge for, at sugeren er ren og desinficeret, inden den anvendes. Hold sugeren mod den ydre side af babyens næsebor, og tænd for sugeren. Det er vigtigt at være forsigtig, når du suger snotten ud, og ikke at suge for hårdt, da det kan skade babyens næse.

Gentag processen et par gange, indtil det føles som om snotten er fjernet. Det er også vigtigt at holde øje med babyens vejrtrækning og sørge for, at den er normal, mens man suger snotten ud.

Husk at altid vaske hænderne grundigt før og efter man suger snotten ud og at rengøre og desinficere næsesugeren efter brug. Det er også vigtigt at kontakte lægen hvis det ikke lykkes for dig at få barnet til at drikke, eller det har problemer med at trække vejret.

Læs vores guide: Sådan vælger du den rigtige næsesuger

Hvilke tegn skal du være opmærksom på fra dit barn? 

Baby snot kan være en frustrerende del af at være forælder, da det kan gøre det svært for barnet at trække vejret og sove ordentligt. Når en baby er snottet, kan det være svært for dem at indtage mad og drikke, og det kan også gøre det svært for dem at sove og kommunikere. Forældre skal være opmærksomme på, at et barns vejrtrækning kan blive hurtigere og mere anstrengt, når den er snottet, og at kan give problemer i forhold til at spise og sove.

Det er vigtigt for forældrene at holde øje med babyens almentilstand, og hvis barnet har høj feber, trækker vejret hurtigere eller har svært ved at trække vejret, bør man søge lægehjælp. Det er også vigtigt at holde barnets næse ren og skylle det med saltvand for at lindre symptomerne og gøre det nemmere for barnet at trække vejret. Brugen af en god næsesuger kan også være nyttig, da man letter barnets vejrtrækning her og nu.

Læs vores artikel: RS-virus - Alt du har brug for at vide hvis du er i tvivl om dit barn måske er mere end blot forkølet.

Tilbage til blog
1 af 3