Sådan vælger du den rigtige næsesuger

Sådan vælger du den rigtige næsesuger

Snot, snot og atter snot... Ja, det fylder faktisk mere end man ofte lige går og tror i dagligdagen med små børn. Hvad end de er 2 måneder eller 2 år, så har de en helt naturlig og utrolig evne til få en ny forkølelse og/eller snottet næse lige efter den sidste. Det er derfor en ret naturlig indskydelse for dig som forældre, at ville give dit barn de bedste betingelser for at kunne trives og trække vejret ordentligt under deres forkølelse - specielt når næsen er helt tilstoppet.

Her kommer en god næsesuger ind i billedet som en af de mest effektive måder at hjælpe en baby med at få frie luftveje, men der er mange forskellige typer på markedet, og det kan være svært at vide, hvilken en der er den bedste for din baby. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvad du skal vide om næsesugere, og hvad du skal kigge efter, når du køber en.

Læs vores guide: Tilstoppet næse hos spædbørn og børn - Sådan løser du det

Hvad er en næsesuger?

En næsesuger er et lille apparat, der bruges til at fjerne slim og snot fra en babys næse. De fleste næsesugere består af en lille beholder, der er forbundet til en sugekop eller et rør, som du bruger til at suge slim og snot ud af næsen. Der er mange forskellige typer på markedet, herunder manuelle og elektriske, og de kan købes online eller i de fleste apoteker og babyudstyrsforretninger. Der er fordele og ulemper uanset hvordan du vender og drejer det. De manuelle næsesugere er ofte billig til at starte med, men kræver løbende indkøb af filtre og evt. andre reservedele da det skal udskiftes efter brug. Elektriske næsesugere er ofte "dyrere" her og nu, men tjener sig selv hjem på længere sigt og er ofte langt mere effektiv end den manuelle på grund af sin evne til at vedvare et konstant vakuum til udsugning i næsen.

Hvorfor er næsesugere vigtige?

Når en baby har en tilstoppet næse, kan det være svært for dem at trække vejret ordentligt, spise og sove godt, og det kan også føre til infektioner og andre sundhedsproblemer. En næsesuger er en hurtig og effektiv måde at fjerne slim og snot fra en babys næse, så de kan trække vejret lettere og føle sig mere komfortable.

Særligt søvnen er et ømt punkt for mange. Det kan være hårdt at skulle stå op i tide og utide hver nat for at trøste sig barn, som endnu en gang er vågnet op, fordi snot og slim stopper luftvejene. Fjerner du snot og slim effektiv bliver nætterne langt roligere og både forældre og barn får bedre søvn.

Hvordan bruger man en næsesuger?

At bruge en næsesuger kan virke skræmmende eller ubehageligt for både forældre og babyer, men det er faktisk en meget simpel og hurtig proces. Her er trinnene til at bruge en manuel næsesuger:

 1. Placer spidsen af næsesugeren forsigtigt i babys næsebor.
 2. Træk langsomt luft ind gennem røret eller sugekoppen, indtil slim og snot kommer ud af næsen og ind i beholderen.
 3. Gentag processen i det andet næsebor.

Elektriske næsesugere fungerer på samme måde, men i stedet for at trække luft ind manuelt, bruger de en motor eller en pumpe til at fjerne slim og snot. En elektrisk næsesuger er meget mere effektiv end den manuelle, men koster også mere i første omgang.

Læs vores artikel: Hjælp! Jeg er bange for at bruge en næsesuger

Hvad skal du kigge efter, når du køber en næsesuger?

Når du skal købe en næsesuger, er der flere faktorer, du skal overveje for at sikre, at du vælger den rigtige til din baby. Her er nogle ting, du skal kigge efter:

 • Størrelse og form: Vælg en næsesuger, der er behagelig og nem for dig at holde og bruge, og som passer godt i din babys næsebor.
 • Materiale: Vælg en næsesuger, der er lavet af materialer, der er sikre og ikke-toksiske, såsom silikone eller polypropylen.
 • Let at rengøre: Sørg for at vælge en næsesuger, der er let at rengøre, da den skal rengøres efter hver brug for at forhindre infektioner. Vælg en, der kan skilles ad og vaskes i opvaskemaskinen eller med varmt sæbevand.
 • Effektivitet: Vælg en næsesuger, der er effektiv til at fjerne slim og snot fra din babys næse. Nogle næsesugere har flere sugestyrker eller forskellige spidser, der kan hjælpe med at fjerne mere slim og snot.
 • Brugervenlighed: Vælg en næsesuger, der er nem at bruge og ikke kræver meget ekstra udstyr eller tilbehør. Jo mere brugervenlig den er, desto lettere bliver det at bruge den regelmæssigt for at hjælpe din baby med at trække vejret lettere.
 • Kundeanmeldelser: Læs kundeanmeldelser online eller spørg venner og familie om deres erfaringer med forskellige næsesugere for at få en bedre idé om, hvad der fungerer bedst for forskellige babyer.

Vidste du er vores SnotBuster elektriske næsesuger opfylder alle disse kriterier og mere til. Her får du en næsesuger med fem forskellige gear, tre forskellige sugehoveder i silikone, indbygget lysshow og musik til at berolige dit barn, opsamlingskop til snot - og du slipper for at bruge dyre engangsfiltre. SnotBuster er en investering i dit barns helbred og kampen mod den tilstoppede næse som med garanti kommer til at koste nattesøvn.

Tips til at bruge en næsesuger sikkert og effektivt

Når du bruger en næsesuger, er der nogle vigtige ting at huske for at sikre, at du bruger den sikkert og effektivt:

 • Vask dine hænder grundigt inden brug for at forhindre spredning af bakterier.
 • Placer spidsen af næsesugeren forsigtigt i babys næsebor og sug langsomt. Undgå at suge for hårdt eller for længe, da det kan skade din babys næsebor.
 • Brug kun din næsesuger til din baby og undgå at dele den med andre for at forhindre spredning af infektioner.
 • Rengør næsesugeren grundigt efter hver brug for at forhindre spredning af bakterier og skimmel.

Læs også: Næserenser – Hvad er det og hvor køber jeg en?

Konklusion

En næsesuger kan være en livredder for både babyer og forældre, da det er en effektiv måde at fjerne slim og snot fra en babys næse og hjælpe dem med at trække vejret lettere. Når du skal købe en næsesuger, er det vigtigt at vælge en, der er sikker, effektiv og nem at bruge og rengøre. Vær også opmærksom på tips til at bruge den sikkert og effektivt for at sikre, at du får mest muligt ud af den. Med den rigtige næsesuger kan du hjælpe din baby med at trække vejret lettere og sove bedre, hvilket kan være en stor lettelse for både babyen og forældrene.

Det er vigtigt at huske på, at næsesugere ikke er en erstatning for medicinsk behandling, og at man altid bør søge lægehjælp, hvis babyen udvikler andre symptomer eller hvis næsen forbliver tilstoppet i længere tid, da det kan være tegn på andre sygdomme.

Næsesugere kan være en vigtig del af en sundhedsrutine for babyer, især i vintermånederne, når forkølelser og andre sygdomme kan være mere udbredt. Ved at vælge den rigtige næsesuger og bruge den sikkert og effektivt, kan forældre hjælpe deres babyer med at trække vejret lettere og sove bedre om natten.

Har du set vores store forkølelsesguide? Bekæmp forkølelse hos din baby

Tilbage til blog
1 af 3