5 børneprogrammer på DRTV til børn 0-4 år

5 børneprogrammer på DRTV til børn 0-4 år

Som forælder er det vigtigt at finde de rette børneprogrammer til dine små børn, der kan underholde og stimulere deres udvikling. Heldigvis er der masser af fantastiske børneprogrammer at vælge imellem på DRTV, der er skabt specielt til børn i alderen 0-4 år. Fra farverige animerede figurer til interaktive og lærerige programmer er der noget for enhver smag. I dette blogindlæg vil vi præsentere fem af de bedste børneprogrammer på DRTV, som både er sjove og lærerige for småbørn.

Bamse og Kylling

Bamse og Kylling er dansk børne tv når det er bedst. Serien har siden sin oprindelse i 80’er og 90’erne fået kultstatus i Danmark og er blevet en populær del af dansk børnekultur. Det var 90% af min barndom - og nøj hvor jeg elskede Bamse og Kylling!

Serien følger de tre hovedpersoner, Bamse, Kylling og Ælling, der bor i en verden fyldt med eventyr og sjove oplevelser. Deres venner Aske og Luna blev senere tilføjet til serien, og de har alle sammen hver deres personlighed og karakteristika, der gør dem genkendelige og elskelige for børnene. Bamse er den store og rare bjørn, der altid står klar til at hjælpe sine venner, hvor om end han til tider kan virke noget egoistisk og kynisk overfor sin bedste ven Kylling som er den her lidt klodsede, men søde kylling, der ofte havner i sjove situationer. Den tredje er Ælling som er en følsom og klog and, der ofte er med til at finde løsningerne på problemerne de tre hovedpersoner møder.

Serien er bredt kendt for at fange sit publikum med sjove lege, sange og historiefortælling. Historierne er både sjove og lærerige, og de formår at formidle vigtige værdier som venskab, samarbejde og omsorg for andre. Bamse og Kylling er en elsket del af dansk børnekultur på grund af dens charmerende karakterer, fantasifulde historier og pædagogiske tilgang til underholdning. Jeg er rimelig stålsat på selv at påvirke mit eget barn til at se Bamse og Kylling - nok mest af alt fordi jeg selv falder helt hen når vi ser det.

Bamses billedbog kan ses på DRTV - desværre har de valgt at have et meget begrænset udvalg, hvorfor du kun kan se sæson 2 pt. Der findes også en del andet indhold med Bamse.

Anna og Lotte

Endnu en dansk kult børneserie. Den handler om to piger, Anna og Lotte, der sammen med deres voksne ven Kirsten oplever forskellige eventyr og udfordringer i deres hverdag.

Serien er kendt for sit charmerende dukketeater, farverige dukker og til tider meget simple scenografi. Historierne i serien fokuserer på børns fantasi og kreativitet, og er fyldt med sjove indslag, der appellerer til børns nysgerrighed og glæde ved at udforske verden omkring dem.

Anna og Lotte er en god underholdning for børn, fordi den lægger vægt på børns sociale og følelsesmæssige færdigheder ved at fremme venskab, empati og samarbejde mellem Anna og Lotte og deres venner. Børn kan også lære om forskellige temaer, såsom venskab, mod, samarbejde og at finde løsninger på problemer, gennem seriens forskellige episoder. Endvidere har serien en nostalgisk appel til os voksne, som måske selv har set den som børn, og hvor vi nu kan dele den med vores egne børn. Serien tidløs og kan appellerer til den nye generationer af børn i dag.

Anna og Lotte kan ses på DRTV - desværre har de her også valgt at have et meget begrænset udvalg, hvorfor du kun kan se sæson 1 lige nu.

Læs også vores guide til: 11 børnevenlige kanaler på YouTube til børn i alderen 0-4 år

Børste

Børste er en af de mest populære børne-tv-serier på DRTV. Serien er målrettet børn i alderen 3-6 år og er en sjov og lærerig oplevelse for de små seere. Børste er et sødt, lille pindsvin, der sammen med sine venner, tager på eventyr i en verden fyldt med farver og former. Serien er fyldt med musik, dans, og sjove historier, som er med til at stimulere børns fantasi og kreativitet. Der findes flere forskellige udgaver af børste - både som animation og som levende figur.

Børste er god underholdning for børn, fordi serien formår at kombinere underholdning med læring. Børnene lærer om farver, former, og forskellige materialer, samtidig med at de bliver underholdt af Børstes eventyr og oplevelser. Serien har også fokus på at styrke børns sociale kompetencer, da Børste og hans venner løser problemer og udfordringer sammen, hvilket kan lære børn om samarbejde og teamwork.

En anden vigtig faktor i Børstes popularitet er seriens interaktivitet. Børnene kan interagere med serien ved at synge med på sangene og deltage i de forskellige aktiviteter, der præsenteres i episoderne. Dette gør serien til en sjov og spændende oplevelse for børnene, samtidig med at de bliver stimuleret og udfordret.

Pindsvinet Børste kan findes på DRTV. Der findes en del forskellige programmer med Børste - og de er alle værd at se med de små størrelser derhjemme.

Se også vores: Næsesuger til baby - læs hvorfor SnotBuster er et must-have!

Bluey

Bluey er en australsk animeret tv-serie for børn, der følger en familie af blå hunde i deres dagligdag. Serien er skabt af Joe Brumm og er blevet rost for sin humoristiske og rørende skildring af familielivets glæder og udfordringer. Bluey er en sjov og lærerig serie for børn i alderen 2-7 år.

En serie der byder på god underholdning for børn, da serien formår at kombinere sjov og leg med vigtige emner som venskab, samarbejde og følelsesmæssig intelligens. Serien har fokus på at skildre børns liv og leg på en autentisk og realistisk måde, samtidig med at den er fantasifuld og sjov.

En af de ting, der gør Bluey til en særlig god serie, er dens anvendelse af rollespil og fantasi. hundebørnene i serien leger ofte forskellige rollespil, som kan være inspirerende for børns fantasi og kreativitet. Serien har også en positiv indflydelse på børns sprogudvikling, da den bruger et rigt og varieret sprog, som kan hjælpe børn med at udvide deres ordforråd.

Endelig er Bluey en god serie for børn, fordi den er en sjov og underholdende måde at lære om venskab og samarbejde på. Serien viser, hvordan børn kan lære at dele, tage ansvar og arbejde sammen, mens de har det sjovt og lærer nyt. 

Bluey kan ses på DRTV med dansk tale. Serien kan også ses på Disney Plus.

Hey Duggee

Hey Duggee er en animeret børneserie, der følger en gruppe af søde og farverige dyr i egernklubben hos hunden Duggee, som jeg antager er deres pædagog. Serien er produceret af BBC og er blevet populær blandt små børn i alderen 2-5 år. Hey Duggee er kendt for sin unikke blanding af sjov, musik og læring.

Her har du en serie som er velegnet til små børn af flere grunde. Først og fremmest er serien fyldt med farverige og fantasifulde figurer, der kan fange små børns opmærksomhed og stimulere deres fantasi. Serien har også en positiv indflydelse på små børns sprogudvikling, da de kan lære nye ord og udtryk gennem figurerne og deres dialoger.

Det er også en god serie til små børn, fordi den har fokus på læring gennem leg og samarbejde. Serien viser, hvordan børn kan lære om teamwork, venskab og empati på en sjov og engagerende måde. Hvert afsnit har et tema hvor de små “egern” som de kaldes skal lære og løse en udfordring som så giver dem et mærke - lidt ligesom spejdere. Hey Duggee er et stort hit herhjemme og det har det været siden vores pige var godt og vel 6 måneder. Serien er meget fængende og lærende på samme tid - en klar anbefaling herfra.

Hey Duggee kan ses hos DRTV med dansk tale - bemærk de har sæson to samt dele af sæson 3 hvor der løbende kommer flere afsnit.

Læs også vores artikel: Tilstoppet næse hos spædbørn og børn - Sådan løser du det - hvis dit barn døjer med en træls tilstoppet næse.

Tilbage til blog
1 af 3