11 bedste børnevenlige YouTube kanaler med masser af bevægelse, sang, farver og leg

11 børnevenlige kanaler på YouTube til små børn

I dagens digitale tidsalder kan det være svært at holde børn væk fra skærmen, men med disse kanaler kan du være sikker på, at dit barn får glæde af underholdning, der samtidig er lærerig og stimulerende. Vi har samlet et udvalg af kanaler med masser af bevægelse, sang, farver og leg, som vil give dit barn en interaktiv og sjov oplevelse, samtidig med at de lærer noget nyt. Læs med, og find inspiration til at gøre skærmtiden mere givende for dit barn.

Popsi og Krelle

Popsi og Krelle er en dansk duo, der laver musik og underholdning til børn. Deres musik er velegnet til børnefamilier, da den er sjov og festlig, samtidig med at teksterne er lærerige og indeholder et positiv budskab. Musikken er lavet med henblik på at stimulere børns fantasi og kreativitet, og er en oplagt mulighed for forældre at underholde deres børn på en lærerig måde.

Se Popsi og Krelle på YouTube.

Du kan også se Popsi og Krelle live - se deres kalender.

Arne Alligator

Et stort hit blandt mange børn! Arne Alligator og hans to venner synger en masse forskellige sange som alle giver anledning til leg, skrig og skrål samt en masse bevægelse. Herhjemme er det uden tvivl det største hit når Arne kommer frem på fjernsynet. Smilet er uendeligt stort, der kommer masser af lyd på og kroppen kan ikke sidde stille. Arne Alligator har masser af skønne farver i sin animation hvilket ofte fanger barnets opmærksomhed.

Se Arne Alligator på YouTube.

Du kan også se Arne Alligator live rundt om i landet - Køb din billet hos Showagent.dk

Hurra børnesange

Kom og oplev søskendeparret Emma og Oskar, sammen med deres mor, far og baby, samt de skønne dyr og monstre fra albummet 'Hacki Backi og andre seje sange til børn' i Hurra Børnesange! Her kan både børn og forældre møde tandmonsteret Hacki Backi, den muntre Hr. Mus, Bavianen med den røde bagdel og den lækkersultne Hr. Isbjørn. Bring sang og dans ind i hverdagsrutinerne og gør det sjovt at børste tænder eller rydde op. Syng, grin og dans med hele familien.

Se Hurra Børnesange på YouTube.

Læs også vores guide til: 5 børneprogrammer på DR TV til børn i alderen 0-4 år.

Cocomelon

Cocomelon er en populær YouTube-kanal og et stort børneunderholdningsbrand, der producerer musik og animerede videoer til børn. Kanalen er kendt for at skabe sjove og lærerige videoer, der indeholder farverige animationer og børnevenlige sange om alt fra alfabetet og farver til transport og dyr.

I skal se Cocomelon da det med garanti vil være en sikker og underholdende måde at stimulere dit barns kreativitet og læring. Videoerne er skabt med henblik på at hjælpe børn med at udvikle deres færdigheder inden for sprog, matematik og andre vigtige områder, samtidig med at de er sjove og spændende for børnene at se på. I dag kan man også se Cocomelon på dansk som noget nyt!

Se Cocomelon på YouTube på dansk. Det findes også på engelsk som det originale sprog for Cocomelon.

Gurli Gris

Gurli Gris er en britisk animeret tv-serie, der følger en sød lille gris ved navn Gurli og hendes familie og venner i deres hverdagseventyr. Serien kan ses med dansk tale på DR1 (sæson 1, 8 og 9), Netflix (sæson 1-6) og YouTube.

Gurli Gris er populær blandt børn på grund af dens farverige og sjove animationer, samt de letforståelige historier, der ofte har en humoristisk vinkel. Serien har også en pædagogisk side, da den lærer børn om emner som venskab, familie, følelser, teamwork og meget mere på en underholdende måde.

Gurli Gris og hendes venner har forskellige personligheder og interesser, hvilket giver børnene god mulighed for at lære om mangfoldighed og forskelligheder. Desuden er afsnittene ofte korte og opdelt i små bidder, hvilket gør den let at følge med i for børn med kort opmærksomhedsspænd.

Alt i alt er Gurli Gris en sjov og underholdende måde for børn at lære og udforske verden på, samtidig med at den stimulerer deres fantasi og kreativitet.

Se Gurli Gris på YouTube med dansk tale.

Læs også vores artikel: Gratis babypakker 2023 - listen er fyldt med gratis babypakker som du kan bestille online og få tilsendt eller afhente hos den nærmeste forhandler.

Teletubbies

Teletubbies er også britisk tv-serie for børn som blev skabt i 1997 - den er de fleste 90’er børn nok vokset op med i et eller andet omfang. Serien følger fire farverige figurer, der bor sammen og udforsker verden omkring dem. Figurerne er Tinky Winky (lilla), Dipsy (grøn), Laa-Laa (gul) og Po (rød).

Teletubbies har og er særlig populær blandt børn på grund af dens farverige og fantasifulde univers, der er designet til at stimulere børns fantasi og nysgerrighed. Serien har også en pædagogisk side, da den lærer børn om emner som farver, tal, former og forskellige følelser.

Teletubbies popularitet kommer også af de er virkelig gode til at interagere med deres publikum. Figurerne taler direkte til børnene og opfordrer dem til at deltage i aktiviteter som at synge sange og gentage ord. Det kan hjælpe børn med at udvikle deres kommunikationsevner og sociale færdigheder.

Teletubbies er også kendt for sin beroligende og afslappende effekt på børn. Serien bruger en langsom og gentagende stil, der kan hjælpe børn med at falde helt til ro og slappe af. Et godt program til de små krudtugler der styrter rundt og har svært ved at falde til ro af sig selv.

Alt i alt er Teletubbies en sjov og fantasifuld måde for børn at lære om verden på, samtidig med at den hjælper med at stimulere deres fantasi, kommunikationsevner og følelsesmæssige udvikling.

Se Teletubbies på YouTube med dansk tale.

Masha og Bjørnen

Masha og Bjørnen er en russisk animeret tv-serie, der handler om en lille pige ved navn Masha og hendes eventyr med en bjørn i skoven. Serien er meget populær og vises i over 100 forskellige lande.

Serien er populær blandt børn på grund af de mange farver og sjove animationer, samt de underholdende historier, der ret ofte har en humoristisk vinkel. Der er også en del pædagogisk at hente, da den lærer børn om emner som venskab, teamwork, kreativitet og naturen.

En anden grund til, at Masha og Bjørnen er populær blandt børn, er dens karakterer. Masha er en livlig og nysgerrig pige, der ofte kommer i problemer, men altid finder en måde at løse dem på. Bjørnen er en stor, blød og kærlig bjørn, der altid er der for at hjælpe Masha, når hun har brug for det. Børnene kan identificere sig med Masha og se op til Bjørnen som en venlig og omsorgsfuld figur.

Det er heller ikke nogen hemmelighed at serien er særlig kendt for sine mange gode sange, der er lette at synge med på. Sang kan hjælpe børn med at udvikle deres musikalske færdigheder hvor de samtidig har det sjovt.

Leder du efter noget sjovt og underholdende for dit barn, hvor man også lære og udforske verden mens man samtidig stimulerer deres fantasi, kreativitet og følelsesmæssige udvikling? Ja, så er serien et forsøg værd - vi er godt underholdt herhjemme.

Se Masha og Bjørnen på YouTube med dansk tale - hovedsageligt små klips.

De fulde afsnit kan ses på Netflix (sæson 1-4), HBO (sæson 1-4), Viaplay (sæson 1-3) med dansk tale.

Se vores artikel: Tilstoppet næse hos spædbørn og børn - Sådan løser du det - hvis dit barn døjer med en træls tilstoppet næse.

Sigurds Bjørnetime

Sigurds Bjørnetime er en dansk børne-tv-serie, der blev skabt og præsenteret af Sigurd Barrett. Serien blev første gang sendt i 1997 og blev produceret af DR - igen et hit som 90’er børnene er vokset op med.

Serien er kendt for at have en pædagogisk tilgang til underholdning, hvor den præsenterer forskellige emner til børn på en sjov og interaktiv måde. Hver episode har et nyt emne, som Sigurd Barrett undersøger og udforsker sammen med børnene på en måde, der er både lærerig og underholdende.

Sigurds Bjørnetime er populær blandt børn på grund af dens engagerende og sjove stil, som gør det sjovt at lære om nye ting. Serien bruger musik, dans, sjove historier og en bred vifte af visuelle elementer for at holde børnenes opmærksomhed og gøre læringen mere spændende.

En anden grund til, at Sigurds Bjørnetime er populær blandt børn, er dens interaktive og inkluderende tilgang. Sigurd Barrett engagerer børnene i emnerne ved at stille spørgsmål, lave aktiviteter og spille musik sammen med dem. Dette skaber en følelse af fællesskab og giver børnene mulighed for at være aktive deltagere i deres egen læring.

Endelig er Sigurds Bjørnetime kendt for at være en god blanding af underholdning og læring, der appellerer til både børn og voksne. Serien er en god måde for børn at lære om verden på, samtidig med at den styrker deres kreativitet, fantasi og sociale færdigheder.

Alt i alt er Sigurds Bjørnetime en fantastisk måde for børn at lære på en sjov og interaktiv måde, samtidig med at den styrker deres personlige og sociale udvikling.

Se Sigurds Bjørnetime på YouTube.

Der findes en masse indhold med Sigurd, hvor han blandt andet synger klassiske børnesange på YouTube.

Learning time with Timmy

Learning Time with Timmy er endnu en animeret tv-serie, som her arbejder med at fremme engelsk sprogundervisning og kulturel udveksling over hele verden. Serien er målrettet børn i alderen 2-6 år og er god til at lære børn grundlæggende engelske ord og sætninger på en sjov og interaktiv måde.

Serien følger Timmy, et nuttet lille lam, og hans venner, mens de oplever sjove eventyr og lærer nye ord og sætninger på engelsk. Hver episode introducerer nye ord og sætninger i et gentagelsesmønster, der hjælper børnene med at lære sproget på en intuitiv måde.

Learning Time with Timmy er populær blandt børn, fordi den bruger farverige animationer og sjove historier til at engagere dem i læringen af et nyt sprog. Serien har en langsom og gentagende tempo, der giver børnene tid til at absorbere og gentage nye ord og sætninger.

Serien er også kendt for sin inkluderende og diversificerede tilgang. Timmy og hans venner kommer fra forskellige kulturer og taler forskellige sprog, hvilket hjælper børnene med at udvikle en forståelse og respekt for andre kulturer.

Det er generelt en god måde for børn at lære et nyt sprog tidligt i livet. Forskning har vist, at tidlig sprogindlæring kan hjælpe børn med at udvikle en bedre forståelse for forskellige sprog og kulturer senere i livet. 

Se Learning time with Timmy på YouTube - det foregår på engelsk

Peter Pedal

Peter Pedal (originaltitel: Curious George) er en amerikansk børnebogserie, der er skrevet og illustreret af H. A. og Margret Rey. Bøgerne følger eventyrene om en nysgerrig og eventyrlysten abe ved navn George (Peter Pedal på dansk) og hans menneskelige ven, manden med den gule hat. Endnu en klassiker som jeg selv er vokset op med og elskede.

Bøgerne har været populære blandt børn i mange årtier på grund af deres sjove og spændende historier, farverige illustrationer og letlæselige sprog. Bøgerne er kendt for at have en pædagogisk tilgang til underholdning, hvor de lærer børnene værdifulde lektioner om at være nysgerrige, udforske verden omkring dem og tage ansvar for deres handlinger.

Peter Pedal har sidenhen også inspireret til en animeret tv-serie og en række film. Tv-serien følger også eventyrerne om Peter Pedal og hans venner og bruger samme pædagogiske tilgang til underholdning, hvor hver episode præsenterer en ny lærerig lektion.

Peter Pedal er en populær karakter blandt børn, fordi han repræsenterer en fantasifuld og nysgerrig tilgang til livet, som mange børn kan relatere til. Han er en sjov og venlig karakter, som børn kan lide og se op til.

Lær dit barn om at udforske verden omkring dem, samtidig med at du styrker deres fantasi, kreativitet og personlige udvikling.

Se Peter Pedal på YouTube.

Du kan også se Peter Pedal (sæson 12 og 13) på DR TV. Derudover har både Viaplay og HBO flere film med Peter Pedal.

Bounce Patrol

Bounce Patrol er en YouTube-kanal og et band, der er dedikeret til at lave sjove og lærerige musikvideoer for børn. Kanalen blev grundlagt i 2012 og består af fem medlemmer: Jacinta, Jackson, Alyssa, Will og Rachel.

Bounce Patrol's musikvideoer indeholder farverige og levende animationer, sjove dansetrin og fængende sange med lette tekster, der er nemme for børn at synge med på. De dækker en bred vifte af emner, lige fra alfabetet og tal til dyr og transport.

Ovenstående gør dem meget populære blandt børn på grund af deres engagerende og interaktive tilgang til læring. Børn kan synge og danse med til sangene og på den måde lære nye ord og begreber på en sjov og underholdende måde. Derudover hjælper musikvideoerne med at udvikle børns motoriske færdigheder og øge deres musikalske og sproglige bevidsthed.

En anden grund til, at Bounce Patrol er populær blandt børn, er, at bandmedlemmerne er venlige og imødekommende figurer, der skaber en følelse af samhørighed og tilhørsforhold med deres unge seere. Deres musikvideoer er også kendt for deres høje produktionsværdi, som gør dem sjove og spændende at se på.

Bounce Patrol er en sjov og lærerig måde for børn at lære og udvikle sig på, samtidig med at den fremmer deres fantasi, kreativitet og motoriske færdigheder.

Se Bounce Patrol på YouTube - det foregår på engelsk.

Læs vores købeguide: Næserenser – Hvad er det og hvor køber jeg en?

Tilbage til blog
1 af 3