Øllebrød baby opskrift

Øllebrød baby opskrift

Øllebrød er en traditionel favorit, men med vores opskrift får du den bedste og mest cremede variant af øllebrød du har prøvet!

For at lave det perfekte øllebrød til din baby kræver det lidt ekstra tålmodighed og omhyggelig omrøring i gryden. Hvis du ikke passer på, kan den begynde at koge, sprøjte og brænde på. Ved at røre godt i bunden af gryden undgår du, at der dannes en belægning, der får øllebrøden til at boble over kanten. Så sørg for at være opmærksom og rør godt rundt, når varmen begynder at stige. På den måde sikrer du også, at din øllebrød bliver klumpfri og perfekt i konsistensen. 

Opskrift på Øllebrød til baby

Anbefalet alder: Fra 4 måneder

Forberedelsestid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 150 g rugbrød uden kerner
  • 4,5 dl vand

Sådan gør du:

1. Start med at komme koldt vand i en rummelig gryde. Bryd rugbrødet i mindre stykker og tryk det ned i vandet, så det suger vandet. Lad det stå i 15 minutter.

2. Tænd derefter for varmen under gryden på medium varme, og varm vandet og rugbrødet op. Rør jævnligt og grundigt i bunden af gryden.

3. Når blandingen begynder at simre, skal du røre konstant og ekstra grundigt i bunden af gryden.

4. Øllebrøden tages af varmen, når konsistensen er efter din smag. Vi anbefaler en øllebrød, der er lidt tykkere end yoghurt og cremet uden klumper.

Tips! Husk at tilsætte 1 tsk. fedtstof til din babys portion af grøden for ekstra næring. Opskriften giver ca. 4 dl grød. 

Opbevaring: Øllebrød kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage eller fryses ned.

Se også vores opskrift på de lækreste: bananpandekager til din baby

Du kan også følge denne alternative metode: Skær rugbrødet i små tern og kom det sammen med vand i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog og lad den simre ved svag varme under låg i cirka 10 minutter. Rør lejlighedsvis og tilsæt eventuelt en smule ekstra vand. Blend øllebrøden, for eksempel med en stavblender, indtil det bliver en jævn masse. Tilføj til sidst ½ dl tilskudsblanding.

Du kan servere øllebrøden med æblemos og smør for at give den lidt ekstra på smagsoplevelsen. Tilsæt gradvist lidt tilskudsblanding, efterhånden som din baby spiser. Tilskudsblandingen hjælper med at køle grøden ned og giver en lækker konsistens.

Hjemmelavet øllebrød vil med garanti give din baby en velsmagende og nærende start på dagen. Lav den med kærlighed og nyd øjeblikkene, mens din lille elskling nyder hvert eneste skefuld.

Har du læst vores artikel: Gratis babypakker 2023 - listen er fyldt med gratis babypakker som du kan bestille online og få tilsendt eller afhente hos den nærmeste forhandler.

Piiist... er jeres lille engel af og til forkølet? Læs om vores unikke næsesuger og hvordan SnotBuster kan hjælpe med at løse den udfordring bedst muligt.

Tilbage til blog
1 af 3