Frustreret mor med snottet barn

Snottet spædbarn – hvad gør jeg?

Som forældre til et nyt og lille spædbarn kan det være svært at se ens barn lide, især når det er snottet og har svært ved at trække vejret. Det er vigtigt at forstå, at det er en helt normal del af børns udvikling at få forkølelser, og at det faktisk er en god ting, da det hjælper barnet med at opbygge sit immunforsvar. Men det gør det ikke nemmere at se ens barn have det svært.

Læs vores guide: Sådan vælger du den rigtige næsesuger

Læs også vores artikel: Forkølet baby - Sådan hjælper du dit barn

Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at hjælpe ens spædbarn med at trække vejret bedre. En af de mest effektive metoder er at bruge saltvandsdråber i næsen. Dette kan løsne snottet, hvilket gør det nemmere at fjerne med en elektrisk næsesuger. Det er vigtigt at bruge en elektrisk næsesuger fremfor en, hvor man selv suger, da det er langt mere sikkert og effektivt for spædbarnet. Ved at bruge saltvandsdråber og en elektrisk næsesuger regelmæssigt kan man sikre sig, at barnet kan trække vejret ordentligt og trives.

Husk løbende at undersøge om dit barn har feber eller andre symptomer. En næsesuger fjerner kun snottet og er derfor et middel som fjerner sygdom eller virus. Det er en hjælpende hånd til at fjerne og lindre symptomerne. Det er altid en god ide at konsultere en læge eller børnelæge, hvis man er i tvivl.

Læs vores artikel: Suge snot på baby med munden - artiklen tager fat på hvorfor det ikke er den bedste løsning både for baby/barn og dig selv.

Læs også: Forkølelse – hvad er det?

Se også vores store guide: Bekæmp forkølelse hos din baby

Tilbage til blog
1 af 3